Încă o companie aeriană anunță că va cântări și pasagerii, nu doar bagajele de mână. Care este motivul

220
Încă o companie aeriană anunță că va cântări și pasagerii, nu doar bagajele de mână. Care este motivul - pasageri-cantariti-1707398824.jpg

Articole de la același autor

O a treia companie aeriană a anunțat recent că va începe să cântărească și pasagerii, nu doar bagajele de mână, pentru o estimare mai precisă a greutății avionului înainte de decolare.


În mai 2023, compania aeriană Air New Zealand a anunțat că va cântări pasagerii la îmbarcarea în avion, fiind astfel prima care ia această decizie. Reprezentanții acesteia au declarat că vor să facă o bază de date legate de greutate medie a pasagerilor.


Ulterior, în august 2023, Korean Air a anunțat că va cântări pasagerii înainte de îmbarcare, pe motiv că este una dintre companiile aeriene care trebuie să aibă o evidență cu privire la greutatea avioanelor sale.


Care este cea de-a treia companie aeriană care intenționează să-și cântărească pasagerii


Recent, compania aeriană Finnair a anunțat că peste 500 de pasageri voluntari au fost cântăriți, susține purtătorul de cuvânt al companiei, Kaisa Tikkanen.


Finnair și-a asigurat viitorii pasageri că datele colectate nu sunt legate „în niciun fel” de datele personale ale clienților. Compania aeriană deservește Marea Britanie cu zboruri low-cost către și dinspre Finlanda.
Decizia Finnair a stârnit un val de reacții pe Internet, unde mulți utilizatori au spus că pasagerii supraponderali se vor simți jenați, scrie Daily Mail.


„Regulile Finnair nu se referă la siguranța pasagerilor. Niciun avion nu s-a prăbușit vreodată din cauza pasagerilor supraponderali. Aceasta este legea draconiană”.


„Finnair începe să-și cântărească pasagerii? Am citit asta corect? Sunt total șocat! Și dezgustat”, a scris un internaut.
„Finnair spunând că vor începe să cântărească pasagerii este unul dintre cele mai amuzante lucruri pe care le-am auzit vreodată în viața mea”, sunt doar câteva dintre comentariile utilizatorilor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5038 secunde