ÎNTÂLNIRE DE GRADUL ZERO în Turcia. Putin și Zelenski participă la învestirea lui Erdogan

300
ÎNTÂLNIRE DE GRADUL ZERO în Turcia. Putin și Zelenski participă la învestirea lui Erdogan - putinerdoganzelenskye16577258765-1685537599.png

Articole de la același autor

Președinții Ucrainei și Rusiei, Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, plănuiesc să-și viziteze omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, la învestirea sa pentru un nou mandat de președinte, scrie unul dintre cele mai importante ziare turce - Hürriyet.


Hürriyet menționează că învestirea președintelui ales Erdogan este programată pentru sâmbătă, 3 iunie. Este de așteptat să sosească un număr mare de lideri străini, iar Putin va face o „vizită privată specială”.


După președintele rus, liderul ucrainean îl va vizita pe Erdogan. În timpul vizitelor, Putin și Zelenski vor discuta cu Erdogan despre evoluția războiului pe scară largă și despre „acordul cerealelor”, au spus sursele.


Separat, Hürriyet a relatat despre recenta conversație telefonică a lui Erdogan cu președintele american Joe Biden. Liderul american ar fi spus că nu consideră corectă presiunea occidentală asupra Turciei.


"Membrii delegației turce și-au ridicat capul și s-au uitat unul la altul când au auzit asta. Apoi Biden a spus: "Vreau să impulsionez problema furnizării Turciei a avioanelor F-16, dar în Congres ei ascultă cererile Suediei. Și aceasta este o problemă”.


Potrivit presei, Ankara vrea să cumpere avioane de luptă F-16 pentru 20 de miliarde de dolari.


Pe 28 mai, Erdogan a câștigat turul doi al cursei prezidențiale cu un avantaj de 4% față de adversarul său, liderul opoziției Kemal Kilicdaroglu .


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3205 secunde