Iorguș a lansat la Mangalia primul proiect balnear în valoare de peste patru milioane de euro

498

Articole recomandate

Primăria Mangalia și Consiliul Local au lansat, la sfârșitul săptămânii trecute, proiectul "Mangalia Turism Balnear și de Agrement". Beneficiind de finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, proiectul se ridică la suma totală de 4.445.749 euro, din care Primăria Mangalia co-finanțează peste 700.000 euro.
Astfel, sâmbătă dimineață, pe platforma parcului de distracții din Mangalia, stațiunea Saturn, a avut loc lansarea oficială a proiectului, eveniment la care au participat, alături de primarul Zanfir Iorguș, reprezentatul firmei Argos Cernavodă, constructor al proiectului, angajați ai instituției primăriei, implicați în proiect, precum și reprezentanți din turism.
Administrația publică locală și-a propus ca, prin realizarea acestui proiect, să ecologizeze zona de cordon Saturn-Venus-Balta Mangaliei în scopul creșterii atractivității zonei vizate. De menționat este că pe toată lungimea drumului de legătură dintre stațiunile Saturn și Olimp se vor amenaja trotuare, parcări, spații verzi, dar și iluminat ambiental, alei perimetrale. De asemenea, prin acest proiect, și zona parcului de distracții din Saturn va fi amenajată, pe o suprafață de 2,5 ha cu alei, spații verzi și iluminat ambiental.
Odată cu exploatarea izvorului de apă F9 Venus, în apropierea plajei Saturn vor fi amplasate cinci bazine cu apă termalo-sulfuroasă, la care turiștii vor avea acces liber. În ceea ce privește amenajarea rețelei de bazine cu apă termalo-sulfuroasă, primarul Zanfir Iorguș a declarat: "Amenajarea acestor bazine va fi un prim pas în dezvoltarea unor rețele de acest gen, având în vedere potențialul balnear al zonei". Totodată, Iorguș a precizat și că "această măsură, printr-o promovare adecvată va accentua statutul Mangaliei de stațiune balneară reprezentativă, de interes național și internațional".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7995 secunde