Iranul a cumpărat avionul cancelarului Angela Merkel

2169
Iranul a cumpărat avionul cancelarului Angela Merkel - avion-1321974763.jpg
Guvernul german a fost pus într-o situație stânjenitoare la sfârșitul săptămânii trecute, în urma dezvăluirilor potrivit cărora o companie aeriană iraniană a ocolit sancțiunile comerciale și a reușit să achiziționeze un avion care a fost folosit de Guvernul german.

Avionul Airbus 310, folosit în trecut de cancelarii Helmut Kohl, Gerhard Schroeder și Angela Merkel, a fost livrat la Teheran din Kiev (Ucraina), la 18 noiembrie, fiind vândut de un grup de investitori est-europeni.

Avionul a făcut parte din flota guver-namentală germană timp de 20 de ani, fiind folosit de cancelari și miniștri, relatează site-ul Thelocal.de.

Avionul, construit în 1989 și denumit cândva "Theodor Heuss" după primul președinte al Republicii Federale Germania, a făcut parte ini-țial din flota companiei aeriene est-germane Interflug și a fost folosit ultima dată de Guvern în iunie.

După ce a fost scos din uzul Guvernului, avionul a fost predat companiei Vebeg, iar aceasta l-a vândut unui grup de investitori est-europeni, care aparent nu hotărâseră ce vor face cu aparatul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Finlandezii, rasiști cu romii
Pagina a fost generata in 0.535 secunde