Iranul nu cedează în ceea ce privește programul său nuclear

521
Iranul  nu cedează în ceea ce privește programul său nuclear - iranarmanucleara-1320857664.jpg
Iranul "nu va ceda nicio iotă" în ceea ce privește programul său nuclear, a afirmat ieri președintele Mahmoud Ahmadinejad, după publicarea unui raport al AIEA în care Teheranul este acuzat că a lucrat la o armă nucleară, în pofida dezmințirilor acestuia.

"Nu vom da înapoi nicio iotă pe calea pe care suntem angajați", a declarat Ahmadinejad, reiterând că Iranul "nu are nevoie de bomba atomică", într-un discurs transmis în direct de televiziune.

Într-un raport publicat marți, AIEA a exprimat "îngrijorări serioase" cu privire la programul nuclear iranian, bazându-se pe informații "credibile" ce indică faptul că Teheranul a desfășurat activități în vederea construirii unei bombe atomice, în ciuda dezmințirilor repetate ale acestuia.

În replică, Iranul a respins în bloc acuzațiile AIEA, susținând că ele sunt fondate pe elemente vechi, printre care și documente false "fabricate de Washington", cărora le-a răspuns într-o manieră detaliată în urmă cu mai mulți ani.

Ahmadinejad, care a efectuat o deplasare în centrul Iranului, i-a acuzat pe responsabilii AIEA că au "sacrificat reputația Agenției când au ales să preia afirmații invalide ale SUA". Totodată, el a reafirmat că Iranul nu urmărește să se doteze cu arma nucleară. "Nu avem nevoie de bomba atomică. Poporul iranian este inteligent. Nu va construi două bombe în fața celor 20.000 pe care le aveți voi", a explicat el, cu trimitere la occidentali.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8552 secunde