Irlanda a eliminat toate restricțiile privind accesul pe piața muncii pentru români și bulgari

2471
Irlanda a eliminat toate restricțiile privind accesul pe piața muncii pentru români și bulgari - muncitori-1342873156.jpg
Guvernul irlandez a eliminat toate restricțiile privind accesul pe piața muncii pentru muncitorii din România și Bulgaria, măsuri care datau de la aderarea celor două state la UE acum cinci ani, relatează cotidianul Irish Times în ediția electronică.

Măsura vine în urma unei scăderi puternice a numărului de români și bulgari care călătoresc în Irlanda în căutarea unui loc de muncă. În plus, aceasta vine la câteva luni de la solicitarea Comisiei Europene către guvernul irlandez de a examina necesitatea actuală a restricțiilor.

"A devenit clar că baza pentru continuarea restricțiilor privind accesul pe piața muncii pentru cetățenii români și bulgari este discutabilă", arată un comunicat al Departamentului irlandez pentru muncă, afaceri și inovație.

"Astfel, guvernul a decis avansarea imediată a datei de acces pe piața muncii al cetățenilor bulgari și români", adaugă Departamentul.

Examinarea care a urmat solicitării Comisiei Europene de a analiza eliminarea restricțiilor privind accesul pe piața muncii a ținut cont printre altele de numărul de aplicații pentru permise de muncă venite din România și Bulgaria.

"De la un vârf în 2003, numărul celor care căutau deun loc de muncă în Irlanda a scăzut semnificativ începând cu 2007".

"În 2003 aproximativ 3.600 de permise de muncă erau solicitate de cetățenii celor două state, ajungând la 500 de aplicații în 2011", mai arată comunicatul citat de Irish Times.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3431 secunde