Israel-Hamas/ Atac israelian asupra unor lideri pro-Iran la Damasc, soldat cu cinci morţi

1730
Israel-Hamas/ Atac israelian asupra unor lideri pro-Iran la Damasc, soldat cu cinci morţi - 20240120t090353z234517487rc2kl5a-1705745164.jpg

Articole de la același autor

Cinci persoane au fost ucise sâmbătă într-un "bombardament israelian" asupra unei clădiri din Damasc, unde se desfăşura o "reuniune de lideri pro-iranieni", a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres. 


"O lovitură de rachetă israeliană a vizat un imobil de patru etaje, ucigând cinci persoane (...) şi distrugând întreaga clădire unde s-au adunat lideri pro-iranieni", a declarat acest ONG cu sediul în Regatul Unit, dar care dispune de o amplă reţea de surse în Siria.


Potrivit OSDO, care nu a precizat deocamdată identitatea victimelor, "raidul îi viza în mod cer pe aceşti lideri".


Damascul, prin agenţia de presă oficială Sana, a confirmat un atac împotriva unei clădiri rezidenţiale în cartierul Mazze, acuzând Israelul, însă fără a face alte precizări.


În Mazze se află şi cartierul general al ONU, precum şi ambasade.


De la începutul războiului în Siria, în 2011, Israelul a întreprins sute de atacuri aeriene asupra teritoriului sirian vecin, vizând în special forţele susţinute de Iran şi Hezbollahul libanez, aliate ale regimului sirian şi inamici înveteraţi ai statului israelian, dar şi armata siriană.


Armata israeliană şi-a intensificat aceste atacuri de la începutul războiului său împotriva Hamas, declanşat de atacul sângeros al organizaţie islamiste palestiniene pe 7 octombrie.


Israelul, care revendică rar aceste operaţiuni în Siria, a declarat de mai multe ori că nu va permite Iranului să îşi extindă prezenţa în această ţară, în special prin miliţii sau grupări armate precum Hezbollah.



Sursa foto: Reuters 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2937 secunde