Israel: S-au înfiinţat două puncte de control suplimentare pentru inspecţia ajutorului umanitar

2476
Israel: S-au înfiinţat două puncte de control suplimentare pentru inspecţia ajutorului umanitar - 1-1702374398.jpg

Articole de la același autor

Armata israeliană a anunţat înfiinţarea a două puncte de control suplimentare pentru inspecţia ajutorului umanitar internaţional înainte de intrarea acestuia pe teritoriul palestinian prin punctul de trecere de la Rafah, transmite agenţia AFP.

Acest punct de trecere a frontierei este singurul pe care organizaţiile internaţionale îl pot folosi pentru a furniza ajutor populaţiei din Fâşia Gaza.

Israelul a subliniat că nu va fi deschis niciun nou acces, dar că punctele de trecere Nitzana şi Kerem Shalom vor fi folosite pentru a efectua verificări înainte de a trimite camioane prin Rafah.

„Această măsură va dubla cantitatea de ajutor umanitar care intră în Fâşia Gaza”, a transmis armata israeliană pe X.

OCHA, agenţia umanitară a ONU, a declarat că aproximativ 100 de camioane au intrat în Gaza în fiecare zi de la sfârşitul unui armistiţiu de o săptămână, pe 1 decembrie, în comparaţie cu media zilnică de 500 de camioane, înainte de război.

În punctele de control suplimentare se vor controla „camioanele care transportă apă, alimente, materiale medicale şi materiale pentru construirea de adăposturi”, potrivit unei declaraţii comune a armatei israeliene şi a COGAT, organismul Ministerului israelian al Apărării responsabil de afacerile civile palestiniene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0497 secunde