Israelul propune două luni de armistiţiu contra eliberării ostaticilor din Gaza

1732
Israelul propune două luni de armistiţiu contra eliberării ostaticilor din Gaza - 11-1705999260.jpg

Articole de la același autor

Israelul a propus Hamas, prin medierea Qatarului şi Egiptului, o pauză de două luni în luptele şi raidurile din Fâşia Gaza în schimbul eliberării tuturor ostaticilor, a raportat site-ul american Axios, citat de agenţia AFP.

Această propunere nu presupune încheierea războiului din Gaza, ci un al doilea armistiţiu după cel de o săptămână care a permis eliberarea a peste 100 de ostatici, transportaţi în Fâşia Gaza în timpul atacului fără precedent din 7 octombrie, în schimbul a cel puţin 240 de prizonieri palestinieni încarceraţi în Israel.

Potrivit autorităţilor israeliene, sub presiunea familiilor de a accepta un acord de eliberare, 132 de ostatici sunt încă în Fâşia Gaza, dintre care 28 ar fi morţi.

Propunerea Israelului prevede întoarcerea în Israel a ostaticilor vii şi a corpurilor în mai multe faze, dintre care prima ar include femei şi bărbaţi în vârstă de peste 60 de ani. Ar urma femeile înrolate în armată, bărbaţii sub 60 de ani care nu sunt militari, soldaţii israelieni bărbaţi şi, în final, rămăşiţele ostaticilor.

În cadrul acestui plan, Israelul şi Hamas urmează să cadă de acord în prealabil asupra numărului de prizonieri palestinieni eliberaţi în schimbul fiecărui ostatic în funcţie de categoria lor, apoi să negocieze numele fiecărui palestinian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3047 secunde