Italia își reconfirmă sprijinul pentru aderarea României la Schengen

114
1
Italia își reconfirmă sprijinul pentru aderarea României la Schengen - italia-1430219753.jpg
Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Chigi, cu premierul Italiei, Matteo Renzi, care a reconfirmat sprijinul Italiei pentru aderarea României la Schengen, potrivit Agerpres. 


"S-a reconfirmat încă o dată faptul că Italia a susținut și susține în continuare demersurile României pentru aderarea la Schengen", au precizat sursele citate . Acestea au precizat că se conștientizează tot mai mult faptul că România, aderând la Schengen, este un factor care poate aduce valoare adăugată la capacitarea UE de a face față acestor mișcări privind migrația. 


Potrivit surselor citate, la întâlnirea cu șeful statului Renzi a afirmat că aderarea Românei la Schengen nu este doar în interesul României, ci și al Italiei și al Uniunii Europene. 


Conform surselor oficiale, "există motive de optimism pentru a se spune că anul acesta se fac pași în ceea ce privește aderarea României la Schengen". 


Șeful statului și-a început luni vizita oficială la Roma. El s-a întâlnit cu omologul său italian, cu președintele Senatului și cu reprezentații comunității de români din Italia. Președintele Iohannis își va încheia vizita externă cu o întâlnire cu studenți români bursieri din Italia. 


Comentează știrea

erdin ismail bl.
28 aprilie 2015
mai avem de asteptat ?!

Desigur ca tarile mebre a sumitul ue au interese comune relati politice relati comert si industrie si moneda euro aceptata dar si ( mica coruptie ) din romania si bulgaria cu o concluzie constitutia romaniei poate fi schimbata de jurati curtea de casati a romaniei stabilita o noi proclamatiei sumitul ue . eu cred ca o sa fie o cofruntrare antre europa si america pe plan politic si rusia ! Ar trebui ca ue sa aiba politicieni experti interni si externi pe plan mondial /raul noi nil cautam si nu dumnezeu !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5004 secunde