Iulia Timoșenko: Ucraina condusă de Viktor Ianukovici a pierdut independența față de Rusia

156
Iulia Timoșenko: Ucraina condusă de Viktor Ianukovici a pierdut independența față de Rusia - viktorianukovici-1392473751.jpg

Articole recomandate

Ucraina condusă de președintele Viktor Ianukovici a pierdut independența în fața Rusiei după refuzul semnării acordului de asociere cu Uniunea Europeană, afirmă Iulia Timoșenko, unul dintre liderii opoziției ucrainene, transmite Mediafax.ro.
"Președintele Ianukovici nu mai are libertatea de a lua decizii independente; de aceea, trebuie să se retragă de la putere", a declarat Timoșenko într-un interviu acordat revistei Jerkalo Tijnia, relatează AFP.
"Atunci când opoziția și liderii occidentali negociază cu Ianukovici, trebuie să înțeleagă că, de fapt, negociază cu președintele rus Vladimir Putin, printr-un intermediar mai puțin calificat", a continuat Timoșenko.
"La nivel internațional, Ucraina nu mai este considerată a fi un interlocutor independent. După eșecul semnării acordului de asociere cu UE și după alte evenimente umilitoare, suntem considerați un partener inferior al Rusiei", a subliniat Timoșenko.
"Nu cred că în situația actuală Ianukovici se poate distanța de Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, controlată de Putin. Este dependent de această structură pe viață. (...) Dacă Vladimir Putin a fost în stare să cheltuie 50 de miliarde de dolari pentru organizarea Jocurilor Olimpice de la Soci, va cheltui cât trebuie pentru menținerea Ucrainei în sfera sa de influență", a încheiat Timoșenko, aflată în detenție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5158 secunde