Jens Stoltenberg: „NATO este gata să se apere împotriva oricărei ameninţări”

207
Jens Stoltenberg: „NATO este gata să se apere împotriva oricărei ameninţări” - 1-1687937863.jpg
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, la Haga, că este prea devreme pentru a specula cu privire la efectele mutării trupelor Wagner în Belarus, dar a subliniat că alianţa nord-atlantică este gata să se apere împotriva oricărei ameninţări, transmite agenţia Reuters.

„Este prea devreme pentru a face vreo judecată finală cu privire la consecinţele faptului că Prigojin s-a mutat în Belarus şi că, cel mai probabil, unele dintre forţele sale vor fi, de asemenea, localizate în Belarus”, a declarat Stoltenberg, după o întâlnire cu lideri guvernamentali din şapte ţări membre NATO.

„Dar am trimis un mesaj clar Moscovei şi Minskului, că NATO este prezent pentru a proteja fiecare aliat, fiecare centimetru de teritoriu NATO”, a adăugat Stoltenberg.

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, a zburat, marţi, în exil în Belarus.

Stoltenberg a indicat că NATO va decide să îşi consolideze sistemele de apărare în timpul unui summit care va avea loc la mijlocul lunii iulie, în Lituania, pentru a-şi proteja toţi membrii, în special pe cei care au o graniţă comună cu Rusia şi Belarus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.587 secunde