Joe Biden: „Încetarea ajutorului pentru Ucraina ar fi un cadou de Crăciun pentru Putin”

180
Joe Biden: „Încetarea ajutorului pentru Ucraina ar fi un cadou de Crăciun pentru Putin” - 1-1702455568.jpg

Articole de la același autor

Încetarea ajutorului american pentru Ucraina ar fi un cadou de Crăciun pentru Vladimir Putin, a avertizat preşedintele SUA, Joe Biden, alături de omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, relatează agenţia AFP.

„Vom fi alături de dumneavoastră”, a declarat Joe Biden în cadrul întrevederii avute în Biroul Oval cu omologul său ucrainean.

Preşedintele Volodimir Zelenski a ajuns la Washington, unde speră să obţină deblocarea unei asistenţe financiare esenţiale, dar extrem de dezbătute în Congresul american, pentru ţara sa, aflată în război cu Rusia.

Statele Unite sunt cel mai important susţinător al Kievului, dar promisiunea preşedintelui Joe Biden de a continua să ajute financiar Ucraina pare să întâmpine provocări serioase.

Săptămâna trecută, Congresul american nu a reuşit să adopte un pachet în valoare de peste 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar Volodimir Zelenski speră ca prin vizita sa să sporească presiunea asupra Washingtonului în această privinţă.

XXX

„Trupele noastre demonstrează în fiecare zi că Ucraina poate câştiga împotriva Rusiei”, a declarat Volodimir Zelenski în timpul acestei discuţii, înlăturând îndoielile exprimate de unii după o contraofensivă dezamăgitoare a armatei ucrainene în această vară.

Îndoieli au fost ridicate în special de către preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul Mike Johnson, a cărui tabără este din ce în ce mai sceptică cu privire la un nou ajutor militar pentru Kiev.

„Ceea ce pare să dorească administraţia Biden sunt miliarde de dolari suplimentari fără supraveghere adecvată, fără o strategie reală de victorie”, a afirmat acesta după întâlnirea cu şeful statului ucrainean.

Şeful majorităţii democrate din Senat a insistat asupra mizei ajutorului pentru Ucraina.

„Dacă vom pierde, Putin va câştiga şi asta va fi foarte periculos pentru Statele Unite”, a spus Chuck Schumer, iar Rusia susţine progrese militare semnificative în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7437 secunde