Joe Biden invocă o lege din domeniul apărării pentru a rezolva criza de lapte praf din SUA

143
Joe Biden invocă o lege din domeniul apărării pentru a rezolva criza de lapte praf din SUA - bidenlapte-1652969808.jpg
Președintele american Joe Biden a invocat Legea pentru Producţia de Apărare pentru a ajuta producătorii de lapte praf pentru sugari să obțină mai repede ingredientele necesare, în condițiile în care SUA se confruntă cu o penurie de lapte praf, relatează Reuters.


Biden le-a ordonat, de asemenea, agențiilor americane să folosească avioanele cargo ale Ministerului Apărării pentru a importa lapte praf în Statele Unite.

Rafturile cu lapte praf pentru bebeluși din supermarketurile din SUA s-au golit după ce producătorul american Abbott Laboratories a retras de la vânzare stocuri mari de lapte praf în februarie, în urma unor plângeri din partea consumatorilor că acestea ar provoca infecții bacteriene.


Compania a anunțat luni că a ajuns la un acord cu autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din SUA pentru a relua producția de lapte praf la fabrica sa din Michigan, un pas major către rezolvarea penuriei la nivel național.


Departamentul Apărării va utiliza contractele cu companiile aeriene cargo, aşa cum a făcut în primele luni ale pandemiei, pentru a transporta produse provenite de la fabrici din străinătate care satisfac normele americane de securitate, a precizat Casa Albă într-un comunicat. Această operaţiune, denumită „Operation Fly Formula”, va permite accelerarea importurilor şi distribuţiei de lapte praf, oferind în acelaşi timp un sprijin producătorilor care continuă să îşi majoreze producţia, se mai arată în comunicat.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2237 secunde