Joe Biden: „O ofensivă terestră majoră a armatei israeliene la Rafah ar fi o eroare”

871
Joe Biden: „O ofensivă terestră majoră a armatei israeliene la Rafah ar fi o eroare” - 1-1710842589.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele american Joe Biden consideră că o ofensivă terestră majoră a armatei israeliene la Rafah ar fi o eroare şi i-a spus premierului israelian Benjamin Netanyahu că este profund preocupat în legătură cu acest subiect, a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe Jake Sullivan, transmite agenţia AFP.

În cursul unei convorbiri telefonice, preşedintele american a solicitat trimiterea în SUA a unei delegaţii israeliene pentru a discuta despre proiectul de ofensivă, iar şeful guvernului israelian a acceptat.

Netanyahu a aprobat planurile pentru anticipata operaţiune militară în oraşul Rafah din extremitatea sudică a Fâşiei Gaza. Aprobarea planului survine în pofida înmulţirii criticilor internaţionale şi avertismentelor din partea aliaţilor cheie ai Israelului, în legătură cu faptul că peste un milion de palestinieni se adăpostesc la Rafah după ce s-au refugiat din cauza luptelor din alte zone ale enclavei.

Netanyahu a spus că „victoria totală” împotriva Hamas nu este posibilă fără o operaţiune în Rafah, oraş la graniţa cu Egiptul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1624 secunde