Joe Biden promite că SUA şi statul evreu îşi vor întări şi mai mult legăturile

179
Joe Biden promite că SUA şi statul evreu îşi vor întări şi mai mult legăturile - joe-1657815147.jpg

Articole recomandate

Preşedintele american Joe Biden a promis, la sosirea sa în Israel, că SUA şi statul evreu îşi vor întări şi mai mult legăturile, evocând în special un parteneriat între „sistemele de apărare cele mai sofisticate din lume”, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.
 

Liderul democrat în vârstă de 79 de ani, catolic fervent, s-a referit la „binecuvântarea” de a se afla în Israel, amintind că este vorba de cea de-a zecea sa vizită, deşi prima în calitate de preşedinte.
 

„Relaţia noastră cu statul Israel este mai profundă şi mai puternică decât oricând”, a asigurat Biden la sosirea pe aeroportul Ben Gurion, unde a aterizat prima dată ca senator în 1973 şi unde miercuri a fost primit de premierul israelian Yair Lapid, cu care s-a salutat atingându-şi pumnii. 
„Nu trebuie să fii evreu ca să fii sionist”, a adăugat Biden, reiterându-şi totodată sprijinul pentru o soluţie „cu două state” a conflictului dintre israelieni şi palestinieni.

„Relaţia dvs. cu Israelul a fost întotdeauna una personală”, a menţionat la rândul său într-o alocuţiune premierul israelian, numindu-l pe Joe Biden „un mare sionist şi unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-a cunoscut Israelul vreodată”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2791 secunde