Jumătate dintre coralii lumii vor fi afectaţi de condiţiile de mediu nefavorabile

55
Jumătate dintre coralii lumii vor fi afectaţi de condiţiile de mediu nefavorabile - corali-1665753544.jpg

Articole recomandate

Jumătate dintre ecosistemele de recifuri de corali din întreaga lume vor fi afectate, în cel mai rău scenariu, până în 2035, de condiţii nefavorabile permanente în cazul în care tendinţa schimbărilor climatice nu se va ameliora, conform unui studiu recent efectuat de cercetători de la Universitatea Hawaii din Manoa, informează agenţia Xinhua.

Condiţiile nefavorabile vor conduce, probabil, la moartea coralilor, iar alte vieţuitoare marine vor fi nevoite să se lupte să supravieţuiască din cauza perturbărilor survenite în lanţul trofic, conform studiului publicat marţi în jurnalul ştiinţific PLOS Biology.

Studiul, la care a fost utilizat un ansamblu de modele de schimbări climatice la nivel global, a comparat scenarii bazate pe cinci factori de stres din mediul înconjurător, proiectate din anii 1950 până în anul 2100. Aceşti factori de stres au inclus temperatura suprafeţei apei, acidificarea oceanului, furtunile tropicale, exploatarea terenurilor şi populaţia umană, au indicat cercetătorii într-un comunicat.

Până în 2055, se estimează că 99% dintre recifele de corali ale lumii se vor confrunta cu împrejurări nefavorabile din cauza a cel puţin unui factor de stres dintre cei cinci studiaţi, se precizează în studiu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3833 secunde