Jurnalista care a filmat epidemia de coronavirus din Wuhan ar fi dispărut după ce și-a ispășit pedeapsa

580
Jurnalista care a filmat epidemia de coronavirus din Wuhan ar fi dispărut după ce și-a ispășit pedeapsa - jurnalista-1715753833.jpeg

Articole de la același autor

Zhang Zhan nu a răspuns încercărilor de-a se lua legătura cu ea după ce și-a ispășit pedeapsa de patru ani de închisoare pentru că a relatat despre începutul pandemiei, relatează The Times.


Zhang Zhan, în vârstă de 40 de ani, urma să fie eliberată luni din închisoarea pentru femei din Shanghai, după o pedeapsă de patru ani, dar nu a răspuns încercărilor de-a se lua legătura cu ea. Familia ei a declarat că „nu este convenabil” să răspundă la solicitările de informații, ceea ce este adesea un semn că oamenii au fost supuși la presiuni din partea poliției.

Doi activiști care intenționau să se deplaseze la închisoare pentru a se întâlni cu ea au fost împiedicați să facă asta.

Organizația Reporteri fără Frontiere se teme că, după ce a fost eliberată, aceasta este ținută sub o formă de supraveghere de către autorități.

„Probabil că au mutat-o într-un loc sigur, pentru a se asigura că nu vorbește cu presa și că nimeni nu poate afla unde stă”, a declarat Aleksandra Bielakowska, de la biroul din Taiwan al organizației. „Este o persoană foarte deschisă”.

Posibila dispariție a lui Zhang urmează cazurile mai multor activiști și scriitori a căror localizare rămâne necunoscută mult timp după ce au fost eliberați din închisoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2935 secunde