Concurs Kosovo trimite forțe speciale la granița cu Serbia

539
Kosovo trimite forțe speciale la granița cu Serbia - soldatikosovo-1311688570.jpg

Articole recomandate

Kosovo a desfășurat luni seară forțe speciale ale poliției în nordul provinciei, unde populația, majoritar sârbă, se opune embargoului impus de Priștina produselor din Serbia, provocând reacția Belgradului, care a informat ONU, UE și NATO, avertizând că există riscul escaladării violențelor, transmite NewsIn.

Poliția kosovară afirmă că a preluat controlul asupra unuia dintre cele două posturi de frontieră din regiune, dar locuitorii din zonă au blocat drumul care duce spre celalalt punct de trecere.

Cele două posturi de frontieră au fost atacate și incendiate în momentul proclamării independenței Kosovo, în februarie 2008, iar autoritățile kosovare nu mai exercită din acel moment niciun control în zonă.

"Poliția este acolo, dar nu se poate mișca, deoarece sârbii au blocat drumurile. Cred că un conflict este iminent", a declarat Oliver Ivanovici, secretarul de stat sârb pentru Kosovo.

Operațiunea, desfășurată de unități motorizate și puternic înarmate ale poliției, a primit ca misiune din partea premierului kosovar Hashim Thaci "să preia controlul asupra celor două posturi de frontieră", a anunțat radio-televiziunea proguvernamentală RTK din Kosovo.

Între timp, guvernul kosovar a anunțat că directorul general al Poliției, comandantul Reshat Maliqi, a demisionat. Acesta a declarat presei că nu a fost informat despre deciderea operațiunii în curs și că ea nu a fost ordonată de el.

Șeful echipei sârbe pentru discuțiile dintre Belgrad și Priștina, Borko Stefanovici, și ministrul sârb pentru Kosovo, Goran Bogdanovici, s-au deplasat ieri dimineață în regiune, unde au avut o discuție cu comandantul KFOR, Erhard Buhler, în încercarea de a găsi o soluție pentru detensionarea situației din nordul regiunii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5204 secunde