Floroiu acuză dur politica de racolare a cluburilor Steaua și Dinamo

Lăsați-ne sportivii în pace!

362
Directorul general al CS Farul, Ilie Floroiu, a criticat practicile marilor cluburi bucureștene Steaua și Dinamo, care, prin metode specifice, racolează sportivi din toată țara, le promit câte în lună și-n stele, dar, de cele mai multe ori, le strică acestora carierele.
Profitând de prezența la Constanța a lui Octavian Morariu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mariei Dumitrescu și a lui Mihai Căpățână, directori în cadrul Agenției Naționale pentru Sport, Ilie Floroiu, directorul general al CS Farul a atacat dur politica frecvent practicată de Steaua și Dinamo, grupări care, în goana după medalii, încalcă elementarele limite ale fair-play-ului.
"Nu mi se pare corect ca Steaua și Dinamo să transfere sportivi fără a avea discuții cu clubul nostru. Rog ANS-ul să intervină, iar federațiile să respecte statutele și regulamentele. Vreau să fie foarte clar: Farul nu va transfera sportivi la alte cluburi", a declarat Floroiu.
Șeful Farului este de părere că și unii dintre antrenorii de la loturile naționale sunt părtași la aceste practici incorecte. "Îi rog pe tehnicieni, în special de la disciplinele pe apă, să nu mai încerce să ne racoleze sportivii. Mai ales că sunt numeroase cazurile în care constănțenii plecați la cluburi din București au făcut acolo tușa, nemaiprogresând așa cum ar fi trebuit", a afirmat fostul mare atlet.
Pe lista celor mai importante obiective ale CS Farul pentru anul acesta, se regăsesc acțiunile anti-doping, cele de promovare a spiritului de fair-play și de pregătire a unui nou ciclu olimpic, astfel încât Constanța să aibă cât mai mulți reprezentanți la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6697 secunde