Liderii ONU și G7 se reunesc de urgență după atacul asupra Israelului

147
Liderii ONU și G7 se reunesc de urgență după atacul asupra Israelului - liderii-onu-1713085933.jpg

Articole de la același autor

Liderii lumii se reunesc de urgență după atacul fără precedent asupra Israelului, de sâmbătă noapte. Președintele american Joe Biden a discutat deja telefonic cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu și a anunțat că îi va convoca de urgență pe liderii G7. De asemenea, Consiliul de Securitate al ONU a anunțat o reuniune de urgență, potrivit aljazeera.com.


În cadrul conversației telefonice, președintele Biden și premierul Netanyahu au abordat necesitatea unei coordonări internaționale pentru a răspunde agresiunii. Președintele Biden a reiterat sprijinul ferm al Statelor Unite pentru Israel și a condamnat atacurile ca fiind un act de agresiune nejustificată. Biden a subliniat importanța unei reacții rapide și unitare din partea comunității internaționale.


Pe parcursul nopții, Iranul a lansat un atac direct, fără precedent, asupra Israelului, folosind peste 300 de rachete și drone. Iranul a promis că va pedepsi ceea ce a caracterizat drept „regimul sionist malefic” al Israelului.


Cel puțin 55 de proiectile au fost trase asupra Israelului dinspre Liban de către gruparea Hezbollah. În sprijinul Israelului, Statele Unite, Regatul Unit și Iordania au intervenit și au interceptat o parte dintre proiectilele lansate de Iran.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6787 secunde