Luna Căpșună luminează cerul în această noapte. Ce fenomene astronomice inedite vor avea loc în 2023

255
Luna Căpșună luminează cerul în această noapte. Ce fenomene astronomice inedite vor avea loc în 2023 - 2fullpinkfishmoonbackoncloudandm-1685900951.jpg

Articole de la același autor

Luna Căpșună, un fenomen astronomic inedit, luminează cerul nopții în acest weekend și poate fi văzută imediat după apusul soarelui. De asemenea, în 2023, mai sunt și alte evenimente de acest fel, printre care eclipse de Lună și de Soare, dar și ploi de meteoriți, transmite CNN.


Fenomenul va dura timp de trei zile și atinge punctul maxim de vizibilitate în noaptea de duminică spre luni, potrivit NASA.


Numele acestei ultime Luni Pline a primăverii, care uneori este și prima Lună Plină a verii, nu are nicio legătură cu aspectul sau culoarea Lunii.


Luna Căpșunei și-a primit numele de la triburile nativilor americani „pentru a marca coacerea căpșunilor”.


În acest an, potrivit NASA, unii dintre cei care au privit luna sâmbătă au avut parte de o surpriză: au putut fi observate și planetele Venus și Marte.


Locuitorii din alte regiuni au dat, de asemenea, lunii iunie nume care reprezintă obiceiurile lor sezoniere sau culturale - cum ar fi luna de miere a europenilor, deoarece luna iunie „a fost în mod tradițional luna căsătoriei și este numită chiar după zeița romană a căsătoriei, Juno”, potrivit The Old Farmer's Almanac.


Luna Căpșună nu este singurul eveniment astronomic de acest fel din acest an.


Iată care sunt lunile pline, eclipsele și ploile de meteoriți pe care le puteți vedea în restul anului.


Majoritatea anilor au 12 luni pline, dar 2023 va avea 13, dintre care două - care sunt Super Luni - vor avea loc în luna august.


În 2023 vor avea loc patru evenimente de Super Lună , inclusiv unul pe 3 iulie și 29 septembrie.


Iată care sunt lunile pline din 2023: 3 iulie: Luna Cerbului 1 august: Luna Sturionului 30 august: Luna Albastră 29 septembrie: Luna Recoltei 28 octombrie: Luna Vânătorului 27 noiembrie: Luna Castorului 26 decembrie: Luna Rece


O eclipsă inelară de Soare va avea loc pe 14 octombrie și va fi vizibilă pentru cei din America de Nord, Centrală și de Sud. Pe 28 octombrie, o eclipsă parțială de Lună va putea fi văzută de cei din Europa, Asia, Australia, Africa, America de Nord și America de Sud.


De asemenea, vor avea loc și nouă ploi de meteoriți, toate fiind vizibile cel mai bine de când se întunecă și până în zori, în zonele fără poluare luminoasă.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5463 secunde