Lynne Tracy, alegerea preşedintelui Biden pentru postul de ambasador la Moscova

158
Lynne Tracy, alegerea preşedintelui Biden pentru postul de ambasador la Moscova - ambasador-1663766547.jpg
Preşedintele american Joe Biden a ales-o pe diplomata Lynne Tracy ca viitoare ambasadoare în Rusia, pe fondul unor tensiuni diplomatice extreme în relaţia bilaterală, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe de marţi, transmite AFP.

Lynne Tracy este în prezent ambasadoarea SUA în Armenia, iar anterior a fost consilier principal pe problematica rusească în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat.

Senatul urmează să confirme numirea acestei diplomate de carieră, vorbitoare de limbă rusă, care a activat între 2014 şi 2017 ca adjunct al şefului de misiune la ambasada din Moscova. Lynne Tracy a deținut, de asemenea, mai multe posturi în Asia Centrală.

În 2008, în timp ce se afla la post în Peshawar, Pakistan, maşina sa a fost atacată şi ciuruită de gloanţe.

Lynne Tracy îi urmează lui John Sullivan, numit de fostul preşedinte Donald Trump şi care şi-a părăsit postul din motive familiale pe 4 septembrie, conform Reuters.

Numirea sa survine într-un context de tensiuni extreme între Moscova şi Washington, generate de invazia rusă în Ucraina. Cu toate acestea, cele două ţări nu au întrerupt complet relaţiile diplomatice. Ambasadoarea va moşteni, de asemenea, negocieri complicate cu privire la soarta a doi americani arestaţi în Rusia, baschetbalista Brittney Griner şi fostul soldat Paul Whelan. 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7836 secunde