MAE confirmă: Doi români uciși și patru răniți în Congo. Evitați deplasările!

384
MAE confirmă: Doi români uciși și patru răniți în Congo. Evitați deplasările! - romani-morti-in-congo-1707410537.jpg
Ministerul Afacerilor Externe confirmă faptul că doi cetățeni români au fost uciși și alți patru răniți ca urmare recrudescenței conflictelor armate din Africa centrală, în cazul acesta RD Congo. Atacurile tribale transfrontaliere Congo – Rwanda – Uganda mocnesc și se aprind de 50 de ani cu regularitate.


MAE confirmă, potrivit informaţiilor disponibile la Celula de Criză Interinstituţională, că doi cetăţeni români au murit şi alţi patru au fost răniţi în urma evenimentelor recente din Congo. MAE recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt necesare în această ţară.


Un război ignorat


Atacantul naţionalei de fotbal al RD Congo, Cédric Bakambu, a denunţat, lunea trecută pe reţelele de socializare, tăcerea privind masacrele din estul ţării. Avertismentul a fost pe cât de viral, pe atât de ignorat.


“Toată lumea vede masacrele din estul Congo, dar toată lumea tace. Puneţi aceeaşi energie pe care o puneţi în a vorbi despre Cupa Africii pe Naţiuni în a evidenţia ceea ce se întâmplă aici, nu există gesturi mici, a adăugat el”, a scris jucătorul echipei Real Betis.


Conflictul din estul ţării durează de la războiul din 1996. Potrivit unor estimări, luptele din estul ţării au făcut aproape 6 milioane de victime între 1997 şi 2008. Din luna octombrie a anului trecut se observă o recrudescenţă a luptelor între armată, rebelii din mişcarea 23 martie şi aşa-numitele grupuri armate „patriotice”. Conflictul implică, de asemenea, forţe din ţările vecine Rwanda şi Uganda.


Avetismentul MAE


”Potrivit informaţiilor disponibile la nivelul CCI, la acest moment rezultă decesul a doi cetăţeni români şi rănirea a altor patru cetăţeni români în evenimentele recente din R.D. Congo. Reiterăm faptul că MAE recomandă evitarea deplasărilor ce nu sunt necesare în Republica Democrată Congo având în vedere că situaţia de securitate din această ţară este extrem de volatilă. Alerta de călătorie pentru R.D. Congo este disponibilă la https://www.mae.ro/travel-alerts/2902”, a arătat MAE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3053 secunde