MAE de la Chișinău explică decizia de a refuza accesul lui Goran Bregović pe teritoriul moldovean

286
MAE de la Chișinău explică decizia de a refuza accesul lui Goran Bregović pe teritoriul moldovean - 85ab6d2da491aaef1a4c11ffb16aeff0-1692637925.jpg

Articole de la același autor

Șeful Ministerului Afacerilor Externe şi al Integrării Europene al Republicii Moldova, Adrian Efros, a explicat că muzicianului sârb Goran Bregović i-a fost refuzat accesul pe teritoriul Republicii Moldova din cauza opiniilor sale proruse și pentru că a susținut anexarea Crimeii la Rusia, informează RIA Novosti.


“Domnului Bregović nu i s-a permis să intre în Republica Moldova din cauza sprijinului său pentru anexarea Crimeii de către Rusia. De asemenea, în timpul ostilităților din Ucraina, acesta a demonstrat o poziție prorusă”, a declarat Efros, adăugând că au existat și alte motive pentru care i-a fost refuzat accesul în republică. Adrian Efros a mai spus că Bregović a fost anunțat pe linia Ministerului de Externe că i s-a interzis intrarea în Republica Moldova.


Goran Bregović trebuia să fie capul de afiș al Festivalului etno-moldovenesc Gustar, dar pe 20 august poliția moldovenească a refuzat intrarea lui și a altor aproape 30 de cetățeni străini pe teritoriul republicii. Anterior, ministrul sârb de externe, Ivica Dačić, a declarat că situația „nu corespunde relațiilor tradiționale de prietenie” dintre cele două țări. În plus, a subliniat el, incidentul a fost perceput negativ de publicul sârb.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4597 secunde