MAE: Încă un român cu dublă cetăţenie este ținut ostatic în Fâşia Gaza

405
MAE: Încă un român cu dublă cetăţenie este ținut ostatic în Fâşia Gaza - cetatean-ostatic-1698943401.jpg
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, joi, 2 noiembrie, că încă un cetăţean cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, care are domiciliul în Statul Israel, este ținut ostatic de către Hamas în Fâşia Gaza.


„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că în urma verificărilor efectuate de către autoritățile române, pe baza informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, încă un cetățean cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, este ostatic în Fâșia Gaza”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă.


„Precizăm că Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene”, a precizat ministerul.


Astfel, numărul românilor despre care se știe că sunt ținuți ostatici în zona asediată, a ajuns la patru.
Până în prezent, niciun cetățean român nu a reușit să iasă din Fâșia Gaza, teritoriu situat la vest de Israel și administrat de Hamas, în contextul în care evacurările cetățenilor străini spre Egipt au început de miercuri.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1705 secunde