Maia Sandu avertizează că Republica Moldova îşi va pierde libertatea dacă Rusia triumfă în Ucraina

405
Maia Sandu avertizează că Republica Moldova îşi va pierde libertatea dacă Rusia triumfă în Ucraina - 1-1697530370.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat asigurări, la Praga, că o eventuală victorie a Rusiei asupra Ucrainei va duce la sfârşitul ţării sale ca stat liber, transmite agenţia EFE.

„Dacă Rusia ar triumfa, acest lucru ar pune capăt, probabil, şi existenţei Republicii Moldova ca stat liber, deoarece ar însemna pierderea libertăţilor politice şi civice”, a spus Maia Sandu la deschiderea „Forumului 2000” de la Praga.

După ce a denunţat că invazia rusă a fost „menită să pună capăt existenţei Ucrainei ca stat suveran şi a poporului ucrainean ca naţiune”, politiciana în vârstă de 51 de ani i-a îndemnat pe aliaţii Kievului să împiedice victoria Rusiei.

Mai mult, pentru a-şi consolida democraţia, Republica Moldova speră să facă progrese pentru a se integra pe deplin în Uniunea Europeană, a adăugat ea.

După ce, decenii la rând, a făcut parte din fostul bloc sovietic, a venit momentul ca ţara cu 2,7 milioane de locuitori „să urmeze lumina de la capătul tunelului şi să intre într-un refugiu sigur în UE şi să-şi consolideze democraţia”, a subliniat Sandu.

În martie 2022, la câteva zile după începerea invaziei ruse în Ucraina, Republica Moldova a solicitat oficial aderarea la UE şi i s-a acordat statutul de ţară candidată în acelaşi an. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0939 secunde