Marocul trimite ajutoare în Gaza prin teritoriul israelian

613
Marocul trimite ajutoare în Gaza prin teritoriul israelian - 1-1710318972.jpg

Articole de la același autor

Marocul a anunţat că a trimis 40 de tone de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza pe uscat, de pe aeroportul din Tel Aviv, într-un moment în care comunitatea internaţională face eforturi pentru diversificarea rutelor de transport către teritoriul aflat la limita foametei, transmite agenţia AFP.

Ajutorul alimentar a ajuns pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, după care de fost transferat la punctul de trecere Kerem Shalom, între Israel şi Gaza, de unde a fost preluat de Semiluna Roşie Palestiniană, a declarat o sursă diplomatică marocană.

„Maroc este prima ţară care îşi transportă ajutorul umanitar pe această rută terestră”, a transmis Ministerul marocan al Afacerilor Externe.

Autorităţile israeliene nu au confirmat imediat dacă aceasta a fost prima utilizare a acestei rute.

Normalizarea relaţiilor dintre Maroc şi Israel, iniţiată la sfârşitul anului 2020 în cadrul unui proces cu mai multe ţări arabe susţinut de Washington, a făcut posibilă facilitarea acestei operaţiuni.

„Marocul a spus întotdeauna că relaţia sa cu Israelul este menită să servească pacea în regiune şi interesele palestinienilor”, a declarat sursa citată, sub protecţia anonimatului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6483 secunde