Masacrarea copacilor din Mamaia continuă

1118
Fără a se deranja să plaseze în zonă obligatoriul panou informativ care să prezinte detalii despre lucrarea/construcția în lucru, șmecherii din Mamaia procedează după tipic. Spațiile verzi care, de regulă, au devenit proprietate privată sunt distruse, copacii sunt tăiați și, repejor, pe terenul chelit se înalță încă un club sau încă o terasă, încă o sursă de venituri grase pe sezon. Așa se întâmplă și pe o bucată de spațiu verde situată lângă hotelul Rex, în dreptul plajei Cucaracha. Copacii au fost scoși și au fost săpate șanțuri în care probabil se va turna beton pentru viitoarea construcție. Ziarul nostru a fost sesizat de un cititor, indignat din cauza masacrării copacilor. Tot cititorul respectiv ne spunea că acolo se va ridica terasa Crazy.
De regulă, proprietarii nu mai cer avize de mediu (cum s-a întâmplat și în cazul clubului "The Office" din aceeași stațiune sufocată de construcții), pe motiv că fac ce vor pe terenul lor. Ceea ce nu e chiar adevărat, existând o lege care interzice schimbarea destinației terenurilor amenajate ca spații verzi - Ordonanța 114/2007. Și dacă, ulterior, sunt amendați, profitul obținut pe sezon, în Mamaia, de pe urma unor astfel de puncte de divertisment este prea mare pentru ca ei să se mai uite la câteva zeci de mii (amenda este între 30.000 și 60.000 lei). Ca să nu mai spunem că, oricum, încurajarea turismului este politică de stat, care justifică, se pare, încălcarea oricărei legi din țara românească și sen-sibilizează zdravăn instituțiile de control.
O mostră de sensibilizare este și faptul că Garda de mediu Constanța nu a ajuns nici până acum la clubul Office, cu toate că a fost înștiințată din 27 aprilie despre cazul respectiv, comisarul șef Vasile Petro promițând că va trimite o echipă în chiar acea săptămână.
Și în cazul lucrării din fotografia alăturată, Agenția de Protecție a Mediului ne-a informat că proprietarul nu a așteptat acordul de mediu, mulțumindu-se să depună documentația și să demareze operațiunea de tăiere a copacilor.
Noi fotografiem și scriem, pentru a arăta, încă o dată, că în Constanța băieții deștepți sunt deștepți pentru că nu respectă legea. Iar instituțiile statului se complac într-un dolce far niente pe banii noștri, ai contribuabilului. Ce este nou? Doar locația. Și vor urma altele, și altele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9978 secunde