Masacru într-o închisoare din Ecuador. Peste 40 de deţinuţi au fost uciși

170
Masacru într-o închisoare din Ecuador. Peste 40 de deţinuţi au fost uciși - detinutimorti-1652184836.jpg

Articole de la același autor

Cel puţin 43 de deţinuţi au murit în timpul unor confruntări între bande rivale care au avut loc luni într-o închisoare din Ecuador, de unde alţi circa o sută de deţinuţi au reuşit să evadeze profitând de violenţe.

„Patruzeci şi trei de deţinuţi au murit, până la ora actuală”, a anunţat biroul procurorului general pe contul său de Twitter, în timp ce ministrul de interne ecuadorian Patricio Carillo a anunţat, în timpul unei conferinţe de presă, 41 de morţi. „Treisprezece oameni au fost spitalizați, dintre care unii sunt grav răniţi, este posibil ca numărul (de decese) să crească”, a mai spus Carillo, citat de Agerpres.

Aceste violenţe au avut loc în închisoarea Bellavista, în provincia Santo Domingo de los Taschilas, la circa 80 de kilometri vest de capitala Quito.

Potrivit şefului poliţiei ecuadoriene, atacatorii au acţionat cu mare cruzime, iar violenţele au fost urmate de o evadare în masă.

Chiar dacă autorităţile nu au precizat numărul total de evadaţi, ele au informat că 112 dintre ei au putut fi recapturaţi, dar că 108 erau în continuare daţi dispăruţi luni după-amiaza, potrivit şefului poliţiei, generalul Fausto Salinas. „250 de poliţişti, 200 de militari şi întăriri suplimentare sunt pe drum”, a detaliat generalul.

Cu o capacitate de 1.200 de locuri, la închisoarea Bellavista se aflau la ora evenimentelor 1.700 de deţinuţi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6866 secunde