Concurs Mihnea Motoc, ambasadorul României la UE

307

Articole recomandate

Mihnea Motoc a fost avizat ieri, în unanimitate, de Comisiile de politică externă ale Parlamentului drept ambasador al României la UE, el declarând că își propune ca țara noastră să ajungă al șaptelea stat ca influență în UE, nu doar ca mărime.
Nominalizarea lui Motoc a fost apreciată drept "una dintre cele mai bune și oportune decizii luate din punctul de vedere al diplomației românești", după cum a afirmat deputatul PSD Adrian Năstase.
Unul dintre subiectele pe marginea cărora parlamentarii au cerut lămuriri a fost legat de coordonarea afacerilor europene. Năstase invocat "enervarea" susținătorilor șefului statului legat de faptul că acesta ar fi exclus, printr-o Hotărâre de Guvern de dată recentă, de la stabilirea pozițiilor pe tema UE. Și deputatul PD-L Raluca Turcan a invocat acest aspect, criticând Guvernul, ceea ce i-a atras ironiile pesediștilor.
În răspunsul său pe această temă, Motoc a afirmat că, la fel ca până în prezent,reprezentanța va informa și va colabora îndeaproape cu toți actorii aduși în discuție de mecanismul de coordonare. Cât privește relația cu șeful statului, viitorul ambasador a subliniat că președintele României repezintă țara la toate Consiliile Europene, împreună cu premierul.
Interogat pe tema enegiei, viitorul ambasador la UE a afirmat că va milita pentru o mare importanță acordată politicii nucleare. El a subliniat că, în ciuda multor scepticisme, proiectul Nabucco "este luat foarte serios în calcul la nivelul UE", cum o dovedește și grupul de lucru creat pe acest subiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8235 secunde