Mii de oameni s-au adunat în fața școlii din Belgrad în care au fost uciși 8 copii, pentru a se reculege

170

Articole de la același autor

Sârbii îi plâng pe cei 8 copii uciși la școală de un coleg și cer autorităților să-și asume răspunderea pentru tragedie. În fața școlii din Belgrad s-au strâns joi, părinții și profesorii victimelor, îndurerați de atacul care a îngrozit Serbia și lumea întreagă.


Strada pe care se afla școala a devenit, neîncăpătoare. Mii de oameni au ajuns acolo pentru a aduce un ultim omagiu victimelor. Tot joi, profesorii au protestat în fața Ministerului Educației pentru măsuri mai drastice de siguranță în școli.


Oamenii au depus flori și lumânări, dar și jucării din pluș, încă de miercuri după amiază, în fața școlii în care a avut loc atacul, a transmis Digi24.


57 de gloanțe. Atât a tras în doar câteva minute elevul de clasa a 7-a care și-a secerat colegii, din motive încă neclare. Presa de la Belgrad scrie că băiatul de 13 ani avea experiență cu armele pentru că învățase asta chiar de la tatăl său, cel de la care a și furat arma. Mai mult, băiatul era fanul unei serii horror americane, în care autoritățile imaginare permit absolut orice, o zi pe an, inclusiv crimele, fără ca aceia să fie pedepsiți. Anchetatorii analizează telefonul atacatorului, pentru că vor să știe exact cum a plănuit masacrul. În ceea ce privește cocteilurile Molotov găsite în rucsacul lui, se pare că voia să le folosească pentru a bloca intrările în școală, ca să-i ia ostatici pe elevii aflați înăuntru.


Sârbii sunt în stare de șoc. Toată lumea se întreabă cum a fost posibil ca nimeni să nu afle de plan și să intervină la timp.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8228 secunde