Ministrul apărării german admite existenţa de întârzieri în livrările de arme către Ucraina

458
Ministrul apărării german admite existenţa de întârzieri în livrările de arme către Ucraina - 1-1701852286.jpg
Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a admis că au loc întârzieri în livrările de arme către Ucraina, subliniind în acelaşi timp că se fac eforturi pentru întărirea capacităţilor cât mai rapid posibil, relatează agenţia DPA.

„Avem actualmente problema binecunoscută că industria de apărare nu poate ţine pasul cu cererea care există în anumite domenii”, a declarat Pistorius. „Industria apărării îşi sporeşte capacităţile oriunde poate, dar este o chestiune de viteză, nu poţi avea influenţă nelimitată asupra vitezei”, a adăugat ministrul german.

El a explicat că iau timp înfiinţarea unei fabrici şi crearea stocurilor necesare de muniţie şi explozibil pentru a putea produce rapid, dând ca exemplu producţia de muniţie pentru tancurile Gepard, pe care Germania a trebuit să o relanseze. Deşi a decurs relativ repede, procesul tot a durat şase luni.

„Vorbim de termene care pot fi accelerate, dar nu complet abrogate”, a menţionat Pistorius.

Ministrul german a insistat că ţara sa este în prezent al doilea cel mai mare susţinător al Ucraina în materie de livrări de armament. „Livrăm tot ce putem”, a punctat acesta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4254 secunde