Ministrul Cristian Diaconescu lansează, astăzi, la Belgrad, proiectul unei strategii a UE pentru Dunăre

332
Ministrul Cristian Diaconescu lansează, astăzi, la Belgrad, proiectul unei strategii a UE pentru Dunăre - de024f79be0acfe849b8c993bcbbed3f.jpg
Ministrul de externe Cristian Diaconescu merge astăzi la Belgrad pentru reuniunea ministerială în format trilateral Româ nia - Serbia - Italia, informează un comunicat MAE.
Diaconescu va discuta cu omologii săi sârb Vuk Jeremici și italian Franco Frattini subiecte de interes comun pentru cele trei state, precum perspectiva euro-peană a Serbiei, cooperarea economică în contextul crizei financiare internaționale, situația politică din regiune și cooperarea în cadrul inițiativelor regionale.
Șeful diplomației române va reitera disponibilitatea României de a sprijini în continuare parcursul european al Serbiei, precum și al statelor din Balcanii de Vest. Partea română va susține, de asemenea, utilitatea promovării unor proiecte comune în domeniul energetic, al transporturilor și al infrastructurii. În scopul conso-lidării cooperării sectoriale în acest format, vor fi abordate modalitățile optime pentru dezvoltarea unor parteneriate trilaterale în dome-niile mediului, turismului, culturii și educației.
Potrivit comunicatului, Diaconescu va exprima interesul României pentru dezvoltarea cooperării în regiunea Dunării și va prezenta inițiativa de lansare a proiectului unei strategii a Uniunii Europene pentru Dunăre, despre care a discutat recent în cadrul unei vizite în Austria. Reuniunea trilaterală se va încheia cu adoptarea unei declarații comune privind temele abordate în cadrul discuțiilor, precum și alte evoluții politice de interes regional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1943 secunde