Ministrul Economiei a demisionat, denunțând corupția din Ucraina

78
Ministrul Economiei a demisionat, denunțând corupția din Ucraina - ministrudemisie-1454595752.jpg

Articole recomandate

Ministrul ucrai-nean al Economiei, personaj central al luptei anticorupție, a demisionat, acuzând puterea de blocare a reformelor promise, în timp ce țara se zbate de doi ani într-o gravă criză economică.

"Am decis să demisionez din funcția mea de ministru al Dezvoltării Economice și al Comerțului din Ucraina. Motivul îl constituie intensificarea bruscă și sistematică a tentativelor de blocare a reformelor importante în țara noastră", a declarat Aivaras Abromavicius, într-o conferință de presă, conform AFP, citată de Agerpres.

Denunțând "măsuri active care urmăresc să paralizeze munca noastră pentru reforme", el a citat în special tentative de impunere a unor persoane "dubioase" în echipa sa și în posturi-cheie în întreprinderile publice.

Numit în acest post în decembrie 2014, după înlăturarea președintelui prorus Viktor Ianukovici și sosirea la putere a politicienilor prooccidentali, care promiteau să eradicheze flagelul corupției, acest lituanian de origine, fost director al unui fond suedez, promisese să utilizeze "metodele cele mai radicale" pentru a reforma țara. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Decembrie 2015
Stire din Actual : Rusia impune noi sancțiuni Ucrainei
Pagina a fost generata in 0.5871 secunde