Ministrul german al apărării: „Putin încearcă să destabilizeze Germania”

316
Ministrul german al apărării: „Putin încearcă să destabilizeze Germania” - 1-1709541594.jpg

Articole de la același autor

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că încearcă să destabilizeze Germania, în urma difuzării de către surse din Rusia a unei convorbiri confidenţiale interceptate între ofiţeri germani cu privire la livrări de arme în Ucraina, relatează agenţia AFP.

„Este vorba pur şi simplu de utilizarea acestei înregistrări pentru a destabiliza şi pentru a submina unitatea Germaniei, un atac hibrid pentru dezinformare”, a declarat Boris Pistorius, la Berlin. „Face parte dintr-un război informaţional purtat de Putin. Este vorba de a ne dezbina. Este vorba despre subminarea unităţii noastre. Nu trebuie să cădem în capcana trucurilor lui Putin”, a adăugat ministrul german.

O înregistrare audio a unei reuniuni prin videoconferinţă între ofiţeri de rang înalt a fost postată, vineri, pe reţelele de socializare venind dinspre Rusia. În cadrul conversaţiei, participanţii discută despre o ipotetică livrare către Kiev a unor rachete cu rază lungă de acţiune Taurus de fabricaţie germană, despre ceea ce ar fi necesar pentru a permite forţelor ucrainene să le folosească şi despre impactul lor eventual.

Ministerul german al Apărării a confirmat că înregistrarea este autentică şi că a fost interceptată. Conţinutul său este extrem de stânjenitor pentru Germania, întrucât Berlinul refuză oficial să furnizeze Kievului rachete Taurus, argumentând că există riscul unei escaladări a războiului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4283 secunde