Ieri dimineața

Miting al disperării pensionarilor constănțeni în fața prefecturii

296
Zeci de pensionari au pichetat Prefectura Constanța, ieri dimineața, de la ora 10,00. Ioan Toma, liderul Sindicatului Liber al Pensionarilor, ne-a spus că oamenii s-au adunat în fața instituției pentru a cere reprezentantului Guvernului în teritoriu respectarea drepturilor și promisiunilor făcute în campania electorală: "Vrem majorările promise, de 45% din salariul mediu pe economie, gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru pensionarii care au trecut de 70 de ani, compensarea tichetelor de călătorie, sporurile promise pentru gradul I și II de muncă, o lege cu o metodologie unică de calcul, vrem o nouă lege a pensiilor!". O altă nemulțumire a lor este decizia FMI privind înghețarea pensiilor.
În cazul în care doleanțele vârstnicilor nu vor fi luate în calcul, după Conferința Națională a Sindicatelor Pensionarilor din România, de la începutul lunii aprilie vor hotărî dacă vor continua cu protestele sau nu.
La acțiune s-au alăturat și reprezentanții CNSRL Frăția.
"Suntem pensionari și trebuie să acționăm și noi. Vor să ne ia din pensie, dar nu vor reuși. Ne-au făcut fel de fel de promisiuni în timpul campaniei electorale, iar acum le amintim că trebuie să se țină de cuvânt, pentru că le-am dat votul", spune, nemulțumită, Ioana Giuglea, de 73 de ani. A participat la protest pentru că dorește să trăiască decent după 36 de ani de muncă.
Mircea Iustian, subprefectul Constanței, a citit nota de protest înaintată de liderul Sindicatului Liber al Pensionarilor, pe care a spus că o va transmite Guvernului: "Înțelegem că este o situație grea pentru că veniturile lor nu acoperă cheltuielile. Este o problemă foarte delicată în acest moment. Solicitările sunt la nivelul bunului simț și sper să găsească soluții pentru revendicările dumnea-voastră".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6414 secunde