X

Mitropolia Chișinăului a respins aderarea la Patriarhia Română și rămâne subordonată Patriarhiei Ruse

1496
Mitropolia Chișinăului a respins aderarea la Patriarhia Română și rămâne subordonată Patriarhiei Ruse - 116-1700143743.jpg
Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove, subordonată canonic Patriarhiei Ruse, a respins propunerea unui grup de preoți din Chișinău de a adera in corpore la Patriarhia Română, conform deciziei publicate joi după reuniunea protopopilor și stareților de mănăstiri, informează Radio Chișinău.


Mitropolia Moldovei trăsese recent un semnal de alarmă și criticase atitudinea pro-război a Patriarhiei Ruse, afirmând totodată că „Lumea Rusă este străină aspirațiilor și valorilor noastre”.
Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române i-a încurajat pe preoții eparhiilor rusești să i se alăture și sublinia că aceia care vor avea „curajul să revină la tradiția și comuniunea Bisericii Ortodoxe Române (…) vor găsi pacea și bucuria duhului românesc”.


În tot acest context, un grup de preoți din Chișinău i-a adresat Mitropolitului Vladimir o scrisoare prin care îi solicitau să inițieze trecerea Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română. Mitropolia Moldovei a respins aderarea la Patriarhia Română.


Solicitarea preoților din Chișinău a fost respinsă de Mitropolia Moldovei, care își păstrează statutul ei actual, conform precizărilor transmise de episcopul vicar al Mitropoliei Moldovei, PS Ioan Moșneguțu.


„A fost adoptată decizia potrivit căreia Biserica Ortodoxă din Moldova își păstrează statutul ei actual. Îl avem pe ÎnaltPreaSfințutul Vladimir întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova. Clerul și poporul rămâne fidel Bisericii Ortodoxe din Moldova și ÎPS Mitropolit Vladimir. Nu vor fi inițiate discuții privind aderarea Bisericii Ortodoxe din Moldova la Patriarhia Română sau la alte structuri bisericești”, a declarat PS Ioan Moșneguțu.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1889 secunde