Moscova susține înlăturarea lui Bashar Al-Assad dacă poporul sirian dorește acest lucru

411
Moscova susține înlăturarea lui Bashar Al-Assad dacă poporul sirian dorește acest lucru - moscova-1339332952.jpg
Rusia ar susține "cu bucurie" retragerea de la putere a președintelui Siriei, Bashar Al-Assad, dacă sirienii ar dori acest lucru, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"Dacă sirienii vor fi de acord cu acest aspect, nu putem decât să susținem cu bucurie o astfel de soluție", a declarat Lavrov.

Serghei Lavrov a apreciat că planul emisarului internațional Kofi Annan nu poate fi aplicat, subliniind însă că nu există opțiuni alternative.

"Observ că planul lui Kofi Annan începe să intre în impas. Nu putem admite acest lucru. Nu există alternativă la acest plan", a spus Lavrov, într-o conferință de presă.

Rusia nu va permite Consiliului de Securitate ONU să autorizeze o intervenție militară străină în Siria, a reiterat Lavrov, calificând acest scenariu ca fiind "catastrofal".

"Nu vom permite Consiliului de Securitate să recurgă la forță", a declarat el.

Moscova, un aliat al Damascului, avertiza, joi, că va bloca, în Consiliul de Securitate ONU, orice text care ar autoriza o intervenție străină în Siria. "Nu va exista un mandat al ONU pentru o intervenție străină în Siria. Vă garantez. Există părți aflate în conflict, în special Consiliul Național Sirian, care nu dorește negocieri cu regimul și care ar continua luptele până ce Consiliul de Secu-ritate ar acorda un mandat pentru o intervenție străină", spunea Lavrov, joi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1497 secunde