NASA izolează șase voluntari pentru a le studia comportamentul înainte de trimiterea astronauților pe Marte

141
NASA izolează șase voluntari pentru a le studia comportamentul înainte de trimiterea astronauților pe Marte - colonizaremarte-1440852316.jpg

Articole recomandate

Șase voluntari vor sta izolați timp de un an în cadrul celei mai lungi experiențe de acest fel desfășurate în Statele Unite, pentru a strânge informații prețioase în vederea trimiterii de astronauți pe Marte.

Echipajul va fi format dintr-un astro-biolog francez, un fizician german și patru americani — un pilot, un arhitect, un medic/ziarist și un specialist în soluri, notează Agerpres.

Spațiul lor în următoarele 12 luni, aflat în nordul insulei Mauna Loa, este un dom de 11 metri diametru și 6 metri înălțime, la care porțile au fost închise vineri, la ora locală 15:00.

Cei șase — trei bărbați și trei femei — vor avea fiecare o mică încăpere, cu un pat de campanie și un birou. În timpul izolării de lume, vor mânca alimente liofilizate și vor ieși din dom doar îmbrăcați în costum spațial, ca și cum ar locui cu adevărat pe Marte. Vor avea numai un acces limitat la internet.

Scopul acestei operațiuni este de a afla cât mai multe lucruri despre coeziunea și evoluția psihologică a membrilor unor astfel de misiuni care implică izolare înainte să trimită astronauți spre Marte, operațiune prevăzută în anii 2030.

În acest scop au avut loc deja două misiuni de patru și opt luni, NASA cheltuind 1,2 milioane de dolari pe aceste simulări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4388 secunde