Negocierile de aderare a Turciei la UE, într-un punct mort

177
Negocierile  de aderare  a Turciei la UE,  într-un punct mort - negocierile-1530109541.jpg

Articole recomandate

UE a constatat, marți, că negocierile de aderare cu Turcia sunt efectiv într-un punct mort, în timp ce țara se îndepărtează din ce în ce mai mult de blocul comunitar, potrivit concluziilor unei reuniuni care a avut loc la Luxemburg și la care au participat miniștrii Afacerilor Externe din UE, relatează AFP.

"Consiliul UE notează faptul că Turcia se depărtează din ce în ce mai mult de Uniunea Europeană. Negocierile de aderare a Turciei se află într-un punct mort", se afirmă în documentul adoptat la încheierea discuțiilor celor 28 asupra perspectivelor de extindere ale UE.

În document se precizează că "niciun capitol nou nu poate fi avut în vedere pentru deschidere sau închidere și nicio altă activitate de modernizare a uniunii vamale UE-Turcia nu este prevăzută".

Aceste concluzii sunt echivalente cu cele din ultimul raport de evaluare al Comisiei Europene privind țările candidate la aderare, publicat în aprilie, când executivul UE a exclus deja orice deschidere a unui nou capitol în discuțiile privind aderarea Turciei la UE.

Relațiile dintre UE și Turcia au devenit foarte tensionate de la tentativa de lovitură de stat din iulie 2016 și măsurile represive împotriva opozanților și a jurnaliștilor care au urmat puciului eșuat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6566 secunde