Noi explozii în orașele ucrainene, sirenele au sunat în timpul nopții

143
Noi explozii în orașele ucrainene, sirenele au sunat în timpul nopții - image-1684500432.jpg

Articole de la același autor

Sirenele antiaeriene au răsunat în toată Ucraina joi noapte, înainte de a fi raportate explozii în mai multe regiuni ale ţării - în sud, în vest, dar și în capitala Kiev. În ultimele zile, Rusia a lansat o serie deosebit de intensă de bombardamente care au vizat în special Kievul. Între timp, liderii țărilor G7 pregătesc noi sancțiuni pentru Rusia, în cadrul summitului de la Hiroshima.


Președintelui ucrainean Volodimir Zelenski va participa în format online la summitul G7, deși existaseră informații că se va deplasa fizic în Japonia. În schimb, Zelenski a aterizat vineri în Arabia Saudită, unde are loc summitul anual al şefilor de stat din Liga Arabă.


Alarmele antiaeriene au sunat din nou în Ucraina. Oficiali militari şi mass-media au raportat explozii inclusiv în Liov şi Rivne, în vestul ţării, dar şi la Herson, în sud. Şeful administraţiei civile şi militare din regiunea Krivoi Rog (sud), Oleksandr Vilkul, a făcut apel ca locuitorii să rămână în adăposturi şi a raportat explozii.


Nu au existat rapoarte imediate privind victime sau lovituri împotriva infrastructurii sau a obiectivelor civile. Sirenele de avertizare au încetat în capitala Kiev şi în sudul ţării după aproximativ o oră, în jurul orei 3 dimineaţa. Forțele ucrainene au anunțat că au doborât trei rachete dintr-un total de șase lansate de ruși și 16 drone din 22.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.527 secunde