Noi reguli pentru comercializarea legumelor

290
Guvernul a stabilit, în cadrul ultimei ședințe, noile reguli pe care trebuie să le îndeplinească comercianții pentru a putea vinde pe piață produsele agricole. Potrivit actului normativ, legumele proaspete destinate consumului vor fi comercializate pe viitor numai în ambalaje care vor avea inscripționate, lizibil și într-o poziție vizibilă, originea produsului, numele celui care a ambalat produsul, soiul sau varietate, cantitatea și grupa de calitate. De asemenea, pentru legumele și pepenii transportați vrac și încărcați direct în mijloacele de transport, toate elementele prevăzute de standardele de comercializare a legumelor vor fi înregistrate în documentele de însoțire a mărfii.
În cazul comerțului cu amănuntul, atunci când produsele sunt ambalate, informațiile specifice conform standardelor de comercializare trebuie să fie inscripționate lizibil, direct pe ambalaj sau pe etichetă.
În ceea ce privește autorizarea agenților economici, persoane fizice și juridice care produc și comercializează răsaduri, aceasta se face în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Direcția Selecție Vegetală și Inspecția Națională pentru Calitatea Semințelor prin autoritățile teritoriale din subordine.
Printr-o altă Hotărâre adoptată în cadrul aceleiași ședințe, s-a stabilit ca pe produsele alimentare provenite din țări din afara Uniunii Europene să fie înscrise numele și sediul importatorului sau ale distribuitorului înregistrat în România.
De asemenea, Executivul a mai aprobat o hotărâre privind etichetarea alimentelor. Astfel, potrivit actului normativ, produsele alimentare care au fost tratate cu radiații ionizate vor trebui să poarte inscripționarea "iradiate" sau "tratate cu radiații ionizate".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8011 secunde