Noul guvern polonez doreşte despăgubiri pentru ororile comise de nazişti

168
Noul guvern polonez doreşte despăgubiri pentru ororile comise de nazişti - 1-1706686605.jpg

Articole recomandate

Şeful diplomaţiei poloneze, Radoslaw Sikorski, a reclamat despăgubiri financiare din partea Berlinului pentru atrocităţile naziştilor, reluând astfel cererile de reparaţii formulate de guvernul anterior de la Varşovia, notează agenţia AFP.

Sikorski, aflat în funcţie de la jumătatea lui decembrie în noul guvern polonez pro-european, a efectuat prima sa vizită la Berlin de la preluarea mandatului pentru a se întâlni cu omoloaga sa, Annalena Baerbock.

Intervievat de televiziunea germană Welt TV după întâlnirea sa cu Annalena Baerbock pe tema despăgubirilor cerute de precedentul guvern naţionalist conservator pentru ororile comise de nazişti, Sikorski a ţinut să sublinieze: „Ceea ce a făcut Germania Poloniei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost teribil şi crud”. „Ar fi util ca Germania să găsească o modalitate creativă de a exprima această suferinţă, de a-şi exprima regretul şi de a face ceva bun pentru persoanele care au supravieţuit acelei perioade, iar această reflecţie etică asupra trecutului ar urma să se traducă apoi printr-o compensaţie financiară”, a continuat ministrul polonez.

Germania consideră că Polonia a renunţat la reparaţiile de război în 1953 şi a confirmat această renunţare în mai multe rânduri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7593 secunde