Noul lider transnistrean se împotrivește modificării formatului forțelor de menținere a păcii

1012
Noul lider al regiunii transnistrene, Evgheni Șevciuk, se pronunță împotriva transformării actualului format al operațiunii de menținere a păcii în zona de securitate de pe Nistru, după ce împușcarea unui tânăr de către un soldat rus a relansat discuțiile despre necesitatea unei misiuni civile.

"Considerăm că operațiunea de menținere a păcii este una eficientă și ne pronunțăm pentru consolidarea formatului actual al forțelor de pacificare. Acesta și-a demonstrat viabilitatea timp de mai mulți ani, iar orice provocare din partea moldovenească sau din partea altor parteneri le consi-derăm nefondate", a spus Șevciuk, citat de NewsIn.

Potrivit lui Șevciuk, incidentul de la 1 ianuarie nu este un motiv "pentru speculații politice", iar protestele organizate la punctele de control de pe malul Nistrului au un caracter planificat și provo-cator. "Aceste acțiuni pun la îndoială intențiile Chișinăului de apropiere și dezvoltare a relațiilor dintre cele două maluri și de asigurare a mai multor libertăți pentru locuitori", a acuzat Șevciuk, potrivit publika.md.

Statele Unite, UE, Ucraina, dar și România, susțin demilitarizarea zonei de securitate și înlocuirea trupelor ruse de menținere a păcii cu o misiune civilă sub egida OSCE, așa cum cer autoritățile de la Chișinău.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1235 secunde