Nuntă însângerată într-un sat din sud-estul Turciei

362
45 de persoane au fost ucise luni într-un atac la o nuntă, într-un sat din sud-estul Turciei cu populație kurdă, a anunțat ministrul de interne, relatează AFP.
"Din nefericire, 45 de persoane au fost ucise și alte șase rănite", a spus Besir Atalay, în legătură cu masacrul produs în satul Bilge de lângă orașul Mardin.
Ministrul a precizat că poate fi exclusă varianta unui atac terorist, referire la separatiștii kurzi din PKK, activi în respectiva regiune.
Martori oculari au spus că atacul ar putea avea legătură cu un conflict între familii.
Ei au povestit că patru bărbați cu fețele acoperite au aruncat cu grenade, înainte de a deschide focul asupra celor prezenți, după ce imamul ținuse slujba. Apoi, autorii atacului au intrat în mai multe case, continuând să tragă.
Un oficial local a confirmat mărturia unei tinere de 19 ani, care a supraviețuit atacului și care a spus că agresorii au strâns copii și femei într-o cameră și apoi au deschis focul asupra lor. Potrivit unor surse din serviciile de securitate, majoritatea victimelor sunt femei și copii.
Armata a izolat zona și a demarat o operațiune amplă pentru a-i găsi pe autorii atacului.
Conflictele între familii se rezolvă frecvent cu ajutorul armelor în sud-estul turc, unde sunt respectate tradițiile, analfabetismul rămâne o problemă și armele sunt considerate un mod legitim de reglare a conturilor sau de a-și apăra onoarea.
Rebelii din PKK au mulți membri în acest sat, care are doar 32 de case. Toți localnicii fac parte din același clan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9821 secunde