O furtună de iarnă a lovit regiunea Midwest din Statele Unite, lăsând 250.000 de persoane fără electricitate

281
O furtună de iarnă a lovit regiunea Midwest din Statele Unite, lăsând 250.000 de persoane fără electricitate - iarnasuashutterstockfotoscaled-1705146763.jpg

Articole de la același autor

furtună de iarnă masivă care se deplasează în regiunea Midwest din Statele Unite a lăsat fără curent electric peste 250.000 de clienţi din Michigan şi Wisconsin vineri, înainte de instalarea unui ger brutal care va acoperi întreaga zonă începând din acest weekend, informează Reuters.

Aproximativ 151.203 de locuinţe şi sedii de companii au rămas fără curent electric în statul Michigan, potrivit datelor furnizate de PowerOutage.us, un site care monitorizează, înregistrează şi reuneşte date despre întreruperile de curent electric din Statele Unite.

În Wisconsin, 102.692 de clienţi au rămas fără electricitate până la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Companiile aeriene au amânat peste 7.600 de zboruri la nivel naţional în Statele Unite vineri şi mai multe avioane au fost reţinute la sol pe pistele Aeroportului Internaţional O’Hare din Chicago, din cauza vântului şi a zăpezii viscolite.

În Iowa, candidaţii republicani la alegerile prezidenţiale şi-au anulat evenimentele cu trei zile înainte de alegerile din acest stat, prima dintre competiţiile electorale organizate în fiecare stat american în care partidele îşi aleg candidaţii pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Vremea extremă aminteşte de îngheţul din februarie 2021, care a lăsat milioane de oameni din Texas şi din alte state din centrul ţării fără curent, apă şi căldură timp de câteva zile, şi de furtuna de iarnă din decembrie 2022 – cunoscută sub numele de Elliott în industria energetică – care aproape a provocat prăbuşirea sistemelor de energie şi gaze naturale în unele părţi din jumătatea estică a Statelor Unite.

Această furtună de iarnă s-a produs înainte de ceea ce va fi probabil cea mai rece vreme înregistrată în Statele Unite după decembrie 2022, potrivit datelor companiei financiare LSEG.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1057 secunde