O instanţă a talibanilor din Afganistan aplică pedeapsa cu biciuirea! ONU cere încetarea imediată a violenței

145
O instanţă a talibanilor din Afganistan aplică pedeapsa cu biciuirea! ONU cere încetarea imediată a violenței - bici-1694965566.png

Articole de la același autor

Opt bărbaţi şi o femeie, deja închişi după sentinţe primite anterior, au primit între 20 şi 39 de lovituri de bici, în provincia Zabul din sudul Afganistanului, a anunţat în reţeaua X (fostă Twitter) departamentul pentru informaţii şi cultură al regimului talibanilor.

Curtea Supremă a publicat un comunicat conform căruia condamnaţii au fost pedepsiţi pentru infracţiuni de "furt şi relaţii ilegale". Instanţa a afirmat că pedeapsa "tazir" - la discreţia magistraţilor, conform legii islamice Sharia - a fost aplicată în prezenţa unor oficiali şi a publicului din sala de judecată.

Pedeapsa respectivă constă de obicei într-o biciuire "moderată", considerată o formă de disciplinare.

ONU a arătat în mai că pedepsele corporale sunt contrare Convenţiei împotriva torturii şi a cerut încetarea acestei practici. Conform organizaţiei, în ultimele şase luni în Afganistan au fost biciuiţi în public cel puţin 334 de oameni, majoritatea pentru relaţii extraconjugale, fuga de la domiciliu, furt, homosexualitate, consum de alcool, fraude şi trafic de droguri.
foto: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2394 secunde