Concurs Obama: Operațiunea din Libia e pe cale să reușească

372

Articole recomandate

Operațiunea din Libia este clară, cu obiective clare și pe cale să reușească. Acesta este anunțul făcut de președintele Barack Obama în urmă cu puțin timp, potrivit Antena3.ro. După o săptămână de bombardamente internaționale, opozanții lui Gaddafi au preluat, sâmbătă, controlul asupra orașului strategic Ajdabiya. Liderul libian a început să înarmeze civilii, potrivit unui ofițer american.


Bombardamentele aeriene ale coaliției internaționale au vizat obiectivele forțelor loialiste din Ajdabiya, unde s-au repliat soldații pro-Gaddafi. Rebelii au preluat orașul profitând de faptul că obiectivele de apărare ale forțelor loiale colonelului au fost părăsite.


Între timp, au apărut informații potrivit cărora Muammar Gaddafi oferă arme voluntarilor pentru a merge să lupte împotriva rebelilor. Viceamiralul Bill Gortney susține că acesta este un semn că forțele libiene sunt din ce în ce mai slabe.


"Gaddafi nu mai are apărare aeriană. Nu mai poate comanda și susține forțele de la sol. Avioanele sale nu pot zbura, navele de război stau în port, depozitele de muniție sunt distruse, precum și turnurile de comunicații", a declarat Gortney.

Ministerul Sănătății de la Tripoli a anunțat că peste 100 oameni au fost uciși și aproximativ 500 răniți în bombardamentele internaționale, doar în ultimele patru zile. Nu se știe însă câți civili se află printre cei uciși.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 25 Martie 2011
Stire din Actual : Israelul a bombardat Gaza
Pagina a fost generata in 1.7923 secunde