Occidentul, desemnat drept ''ameninţare existenţială'' în noua doctrină de politică externă a Rusiei

322
Occidentul, desemnat drept ''ameninţare existenţială'' în noua doctrină de politică externă a Rusiei - occidentul-duminica--1680424848.jpg

Articole de la același autor

Rusia a adoptat o nouă doctrină de politică externă în care desemnează SUA şi Occidentul ca origine a "ameninţărilor existenţiale" la adresa Moscovei, pe fondul unei crize diplomatice legate de conflictul declanşat de Kremlin în Ucraina, relatează agenția France Presse.

Noul concept de politică externă al Rusiei, aprobat prin decret de preşedintele rus Vladimir Putin, identifică în mod direct Statele Unite ale Americii drept principalul motor al "liniei antiruse" în Occident.

"Bulversări pe scena internaţională" obligă Rusia să-şi "adapteze documentele de planificare strategică, în special cele privind conceptul de politică externă a Federaţiei Ruse", a argumentat preşedintele Vladimir Putin în cursul unei reuniuni a Consiliului său de Securitate.

"SUA şi politica Occidentului în general sunt identificate ca principalii instigatori şi lideri ai liniei antiruse care vizează subminarea completă a Rusiei", a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care a prezentat conceptul de politică externă actualizat în timpul acestei reuniuni.

Lavrov a subliniat "un nivel de tensiuni internaţionale fără precedent în ultimii zece ani" şi a susţinut "natura existenţială a ameninţărilor la adresa securităţii şi dezvoltării Rusiei", "create de acţiunile unor ţări neprietenoase". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7694 secunde